#OstanimoOdgovorni

Početak programa osposobljavanja žena zaposlenih kroz projekt „Zaželi-žene triljskog kraja“

19.03.2019.
Početak programa osposobljavanja žena zaposlenih kroz projekt „Zaželi-žene triljskog kraja“

U Gradskoj vijećnici Trilj, 18.03.2019., započeo je Program osposobljavanja za gerontodomaćice u svrhu provedbe projekta "Zaželi - žene triljskog kraja". Program se sastoji od dva dijela; teorijskog i praktičnog, a provodi ga Učilište Magistra iz Zagreba u suradnji s dr. Stipom Jukićem i njegovateljicom Lucianom Matković koji će održavati predavanja polaznicama.

Nakon što prođu teorijski i praktični dio nastave, 25 polaznica će polagati ispit i dobiti diplome. Novo zanimanje gerontodomaćice, koje je sve traženije na tržištu, zaposlenim ženama upisat će se u e-radnu knjižicu i osigurati im veću konkurentnost na tržištu rada nakon provedbe projekta.

Projekt „Zaželi – žene triljskog kraja“ ukupne vrijednosti 4.770.751,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europski socijalni fond financira 85% a RH 15%. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci - 25.09.2018.g. do 24.03.2021.g. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured u Splitu, Centar za socijalnu skrb Sinj i Centar za ruralni razvoj Sinj.

Kroz projekt će se na 24 mjeseca zaposliti 25 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će nakon programa osposobljavanja svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 100 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trilja.

Početak programa osposobljavanja žena

Početak programa osposobljavanja žena

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.