#OstanimoOdgovorni

Stožer CZ Grada Trilja: Situacija je ozbiljna i zahtjeva odgovorno ponašanje svakog pojedinca

23.10.2020.
Stožer CZ Grada Trilja: Situacija je ozbiljna i zahtjeva odgovorno ponašanje svakog pojedinca

Stožer civilne zaštite Grada Trilja uputio je priopćenje za javnost u kojem ističu kako je situacija po pitanju koronavirusa ozbiljna i zahtjeva odgovorno ponašanje svakog pojedinca.

Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a pogotovo u Cetinskoj krajini i dalje je nepovoljna. Iznimka nije ni Grad Trilj koji u posljednjih nekoliko dana bilježi porast broja zaraženih virusom COVID-19.

Epidemiološke službe za sada uspješno obrađuju sve kontakte i sva mini žarišta trenutno su pod kontrolom, ali brojke koje Trilj i Cetinska krajina bilježe u posljednje vrijeme razlog su za zabrinutost.

Zbog trenutne situacije jučer je održana koordinacija Stožera civilne zaštite s područja Cetinske krajine te je donesen prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Cetinskog kraja. Prijedlog je dostavljen županijskom Stožeru na daljnju obradu.

Do eventualnog uvođenja novih mjera za područje Cetinske krajine od Stožera višeg reda, apeliramo na sve građane da se pridržavaju postojećih epidemioloških mjera koje su već svima dobro poznate.

Molimo građane da svoje kretnje svedu na najnužnije te da do daljnjega odgode sva planirana privatna okupljanja.

Apeliramo i na vlasnike ugostiteljskih objekata, trgovina i drugih objekata u kojima se u zatvorenom prostoru okuplja veću broj ljudi da vode brigu o poštivanju svih propisanih epidemioloških mjera.

Trenutna situacija zahtjeva ozbiljnost i odgovornost svakog pojedinca, kako bi zaštitili svoje vlastito zdravlje i zdravlje svojih sugrađana.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.