#OstanimoOdgovorni

Uklanjanje opasnog otpada s prostora bivše Cetinke

18.08.2020.
Uklanjanje opasnog otpada s prostora bivše Cetinke

Grad Trilj prije tri godine otkupio je prostor bivše tvornice plastičnih masa Cetinka, s namjerom da na toj komunalno opremljenoj površini od 34 tisuće metara kvadratnih izgradi potpuno novi centar.

Na tom prostoru već je počela izgradnja dječjeg vrtića i jaslica, koji se financira sredstvima Europske unije, a u planu je i izgradnja stanova po programu poticane stanogradnje, zgrada gradske uprave, sportska dvorana, glazbena škola, trg, parkiralište i drugi sadržaji društvene i gospodarske namjene. U sklopu uređenja prostora bivše tvornice, jedan od najvažnijih koraka je uklanjanje potencijalno opasnog materijala, koji je korišten u proizvodnji.

Gradonačelnik Ivan Šipić ističe da će sav otpad koji predstavlja opasnost za zdravlje ljudi i okoliša biti uklonjen i adekvatno zbrinut. Sve aktivnosti se odrađuju prema pravilima struke. Na javnom natječaju za zbrinjavanje otpada odabrana je tvrtka CIAN iz Splita, čiji su djelatnici već pregledali cijeli prostor, na kojem se nalazi gotovo 20 tona toga otpadnog materijala. Velika bi bila opasnost kada bi došlo do požara koji bi zahvatio taj materijal.

Gradonačelnik je kazao da su cijelo područje bivše tvornice sa stručnjacima iz tvrtke CIAN obišli i komunalni djelatnici Grada Trilja i triljski vatrogasci te da će uklanjanje opasnog otpada početi već ovoga tjedna.

Za ovaj posao izdvojeno je 196 tisuća kuna plus PDV. Treba završiti cijelu ovu priču, sve očistiti kako bi se moglo nastaviti nesmetano s uređenjem ovog prostora za druge gradske kapitalne sadržaje. Ono što je posebno bitno naglasiti je to da se svih 250 bačava ovog otpadnog materijala odvozi izvan područja Grada Trilja i ništa neće ostati na našem području.

Prema informacijama iz CIAN-a, oni će jedan dio otpada stručno reciklirati, a dio će transportirati na za to predviđena mjesta.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.