#OstanimoOdgovorni

Triljskim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice

16.07.2020.
Triljskim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice Photo by Tim Arterbury

Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić donio je odluku kojom su osigurana sredstva za kupnju radnih bilježnica svim osnovnoškolcima s područja Grada Trilja.

U dvije triljske osnovne škole, OŠ Trilj i OŠ Stjepana Radića u Tijarici, iduće školske godine bit će ukupno 705 učenika. Svima njima Grad Trilj će kupiti radne bilježnice za sve nastavne predmete, a učenicima od 1. do 4. razreda kupit će i mape. Za tu stavku u Proračunu Grada Trilja osigurano je više od 350 tisuća kuna.

Osnovne škole će provesti javnu nabavu za kupnju radnih bilježnica, a Grad će po provedenom postupku javne nabave cijeli iznos uplatiti školama. Radne bilježnice i mape djecu će dočekati na školskim klupama na početku nove školske godine.

Grad Trilj je i prije osiguravao novac za kupnju udžbenika za sve osnovnoškolce, a ukoliko bude potrebe, učiniti i iduće školske godine. Ukoliko bi ove godine došlo do promjene udžbenika, a ne bi bili besplatni, Grad Trilj bi rezao druge proračunske stavke, ali bi osigurao novac za kupnju udžbenika.

Osim kupnje radnih bilježnica, Grad Trilj će i iduće školske godine nastaviti s projektom opremanja učionica pametnim pločama. Prošle godine pametne ploče Grad je nabavio za tri škole, a ove će godine, u dogovoru s ravnateljima, opremiti još nekoliko učionica.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.