#OstanimoOdgovorni

Uređenje plaže na Cetini 'Drinić Veliki'

07.07.2020.
Uređenje plaže na Cetini 'Drinić Veliki'

Uređenje plaže 'Drinić Veliki' dio je projekta uređenja obale Cetine na području Grada Trilja, u okviru kojeg su obuhvaćeni uređenje šetnica uz lijevu obalu Cetine, od Graba do Gubavice, te uređenje plaža Drinić Veliki i Drinić Mali. Procjenjena vrijednost uređenja plaže Drinić Veliki je 780 tisuća kuna.

Prošle godine Grad Trilj je izradio projektnu dokumentaciju te je ishodovao sve potrebne dozvole, između ostaloga i dozvole Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša. Nakon toga projekt uređenja plaže kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma, na kojem je prošao i zahvaljujući kojem je osigurano 331 tisuća kuna.

Vodilo se računa o tome da plaža bude namijenjena osobama s invaliditetom i djeci. Plaža će biti uređena kaskadno, na način da će se urediti pješčani dio i dodatna zelena površina te prostor za parkiralište. Također, projektom je predviđeno postavljanje javne rasvjete, klupa i koševa za otpatke.

Građevinski radovi su trebali početi u ožujku ove godine, no odgođeni su zbog epidemije koronavirusa.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.