#OstanimoOdgovorni

Gradski park Trilj: Nije namjera od urednog napraviti neuredno nego upravo suprotno

22.05.2020.
Gradski park Trilj: Nije namjera od urednog napraviti neuredno nego upravo suprotno

Nakon što je magistra povijesti umjetnosti Anđela Galić iz Trilja pokrenula peticiju za zaustavljanje Projekta rekonstrukcije i uređenja gradskog parka Trilj, o ovoj temi u programu Hit radija govorio je triljski gradonačelnik Ivan Šipić. Kada se radi o važnim i bitnim pitanjima, uvijek je dobro da se raspravlja. Apsolutno se nema ništa protiv bilo koje peticije, uključujući i ovu vezanu za Gradski park Trilj.

Uređivanje središte grada za bolji, ugodniji i ljepši život, za ugodno mjesta druženja, okupljanja i održavanja javnih događanja, počelo je još prije dvije godine što je vidljivo uz znatno poboljšanje komunalne infrastrukture u svakom pogledu. U fokusu takvih razmišljanja je svakako i detaljno uređenje i revitalizacija Gradskog parka, koja uključuje proširenje prometnice, uređenje novih parkirnih mjesta što je već odrađeno, počeli su radovi i na obnovi zgrade gradskog kina. Najznačajnija sredstava Gradu Trilju osiguravaju ministarstva regionalnog razvoja i kulture, ali i druge institucije. Potrebno je pristupiti i uređenju fontane Spomenik rijeci Cetini.

Fontana je danas poprilično devastirana i neuredna, u raspadajućem stanju. Ono betona što sada ima previše projektom se želi zamijeniti prirodnim materijalima. Ne radi se o novoj betonizaciji, jer ga kroz projekt ima minimum, a betonizacija je rađena znatno prije nego smo gradili i uređivali park. Upravo je otvaranje javnog uvida i rasprave o predloženom projektu želja da se građane Trilja upozna s time što gradska vlast želi uraditi u pogledu uređenja Gradskog parka.

Od javnosti se ne želi sakriti nijedan projekt, pa tako ni ovaj. Za predloženi projekt do sada se dobilo dosta pozitivnih komentara, ali i prijedloga da se parku dodaju još neki sadržaji.

Stoga se mole svi one koji danas klikaju na potpise raznih peticija, stop ovomu, stop onomu, da uz taj potpis daju svoje prijedloge, sudjeluju u javnom uvidu i raspravi vezano za predloženi projekt. Razmotrit će se svi prijedlozi i ako se utvrde kvalitetni prijedlozi, a ima ih, bit će uvršteni u sam projekt. Intencija Grada Trilja nije napraviti od urednog neuredno, nego suprotno od neurednog stanja, odnosno poboljšati ga, kvalitetno urediti. Isto tako, ne radi se o nikakvoj sječi stabala, uklanjanja istih i slično. Sve će se znati nakon 29. svibnja, kada završi javna rasprava.

Gradski park Trilj, treba biti pravo mjesto življenja, druženja mnogih Triljana i svih onih koji će pohoditi ovo mjesto uz Cetinu.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.