#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnik o ključnim projektima Grada Trilja

28.09.2021.
Gradonačelnik o ključnim projektima Grada Trilja

U programu Hit radija danas je gostovao gradonačelnik grada Trilja Ivan Bugarin, koji se osvrnuo na prvih 100 dana otkako je preuzeo izvršnu vlast u Trilju. Kazao je kako je u tom periodu uspio pokrenuti nekoliko projekata na području Grada Trilja, a posebno je istaknuo rješavanje problema dječjeg vrtića.

‘Nakon situacije gdje nismo mogli upisati svu djecu u novoizgrađeni vrtić našli smo rješenje s časnim sestrama u domu u Košutama, gdje od 1. listopada otvaramo podružnicu. Najavljujem da će sva djeca s područja Trilja biti upisana u vrtić. Svakako mogu istaknuti i da smo napravili određene promjene u gradskoj upravi, gdje sam imenovao nove v.d. pročelnike i na taj način doprinio da naše službe agilnije i ažurnije rade s građanima’, istaknuo je gradonačelnik.

Govoreći o ključnim projektima, istaknuo je Aglomeraciju čijom će realizacijom 800 kućanstava biti spojeno na kanalizacijski sustav, projekt Cetinke koji se priprema za stavljanje na javnu raspravu te prometnu infrastrukturu.

‘Imamo dugo najavljivani projekt zaobilaznice Čaporice – Kamensko. Održao sam sastanak s resornim ministrom Butkovićem. Također imamo projekt spojne ceste Kukuzovac – Dodizi. Ta dva projekta su krenula, idemo u pripremu projekte dokumentacije. Moram kazati i kako se ovih dana raspisuje natječaj za projektiranje nogostupa Gaz – Gubavica, na taj način ćemo podići na veću razinu sigurnost pješaka na tom području. Svakako ćemo u trotoar pokušati ugraditi i biciklističku stazu, jer je to jedan atraktivan prostor, povezat ćemo centar Trilja pješačkom zonom do samog Graba’, najavljuje gradonačelnik.

Najavio je i kako će se svim silama truditi zadržati mlade ljude da ostanu živjeti na području triljskog kraja. Stoga će izdvojiti značajna sredstva za niz demografskih mjera, posebno naglasivši kako iduće godine kreću s projektom PRVE 3, kojim će svim majkama osigurati za treće i više dijete razliku između rodiljskog dopusta i pune plaće. Svjestan kako je radno mjesto ključno za ostanak ljudi na ovom području, Bugarin je kazao kao će i dalje raditi na otvaranju novih radnih mjesta u Gospodarskoj zoni Čaporice.

‘Ovih dana smo donijeli odluku o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u GZ Čaporice, postoji interes drugih poslovnih subjekata za gradnju svojih poslovnih objekata u zoni Čaporice. Nadam se da će naša zona prodisati punim plućima.’

Gradonačelnik Ivan Bugarin kaže kako u svom gradu vidi veliki turistički potencijal pa će nastojati razvijati i turističku ponudu. Posebno je istaknuo plan da izgrade pristanište na Cetini.

‘Moja namjera je, a ovih dana očekujem i suglasnost resornog ministarstva te Lučke kapetanije u Sisku, da napravimo pristanište ispred Svetog Mihovila na rijeci Cetini. Na taj način otvorili bi Cetinu za vožnju kanuima i brodićima, napravili bismo i popratne sadržaje, te tako Cetinu promovirali na turističkoj karti Lijepe naše i Europe.’

Triljani sutra, 29. rujna slave Dan Grada Trilja i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetoga Mihovila. Tim povodom gradonačelnik je čestitao svojim sugrađanima te pozvao sve ljude dobre volje da dođu u Trilj i pridruže im se u slavljima.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.