#OstanimoOdgovorni

‘4th Thrill Blues Festival’ opet uspješno održan na oduševljenje i stranih i domaćih gostiju

05.07.2021.
‘4th Thrill Blues Festival’ opet uspješno održan na oduševljenje i stranih i domaćih gostiju Photo by Jakov Kalajžić

Nastupom Sunnysidersa u petak, 2. srpnja u Trilju na obali Cetine započelo je četvrto izdanje Thrill Blues Festivala. Osim Sunnysidersa nastupili su Dado Marinković, Jan Ivelić, Marijan Brkić Brk, Mauro Staraj, Elvis Sršen Noa, Ivica Premelč, Miro Dimić, Ivan Kozina, Toto Rubić, Boris Hrepić Hrepa, a pjevala je i odlična Helena Gudelj. Na otvaranju festivala degustirala se čolokadna ploča Sunnysidersa, koja je oduševila mlađe posjetitelje.

Druga večer četvrtog po redu Thrill Blues Festivala, koji je ponovno donio jedinstveni ugođaj, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, stranci i domaći su dočekali sa oduševljenjem. Stranci su opet bili oduševljeni jedinstvenom pozornicom koja, kako je rekao grčki novinar Michael Limnios, podsjeća na onu u Memphisu, gdje je kolijevka bluesa.

Večer je otvorio 13-godišnji Odin Sokač, mladi glazbenik koji se preko roditelja zaljubio u blues. Nakon njega nastupili su lokalni bendovi D’Bluz i Ozon.

Službeno otvaranje ‘4th Thrill Blues Festival’ upriličili su umjetnički direktor festivala Boris Hrepić Hrepa, gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin, te Michael Limnios – grčki ambasador iz ‘Blues Hale of Fame‘.

Večer se nastavila nastupom benda Thrill All Stars s vrhunskim glazbenicima – Jamesom Perrijem na vokalu, Borisom Hrepićem Hrepom na basu, gitaru je svirao Marijan Brkić Brk, bubnjeve Leo Anđelković, a Hammond orgulje Davor Štern, nekadašnji ministar gospodarstva i poduzetnik, ali prije toga član grupe 220 i Zlatni akordi.

Oduševila je i livanjska grupa 4 Hombres & Flowery, koja je izvela svoje autorske pjesme, ali i jednu zanimljivost. U obradu pjesme After Dark grupe Tito & Tarantula, ubacili su stih ‘Emine’ Himze Polovine.

Kako se bližio kraj večeri, atmosfera je postajala atraktivnija. Uslijedili su nastupi Sunnysidersa, slovenske grupe Wacky Blues Proffesors, francuske Same Player Shoots Again, te headlinera Big Daddyja Wilsona.

‘Veliko hvala svima koji su na bilo koji način omogućili i pomogli pri organizacij najzahtjevnijeg festivala do sada, upravo zbog epidemiloških mjera i sigurnosti na korist našim građanima, ali i turistima koji su došli provesti odmor u našoj županiji. S pravom možemo reći – THE THRILL ISN’T GONE!’, poručili su iz Turističke zajednice grada Trilja.

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.