#OstanimoOdgovorni

DVD Trilj zapošljava 13 sezonskih vatrogasaca

01.07.2021.
DVD Trilj zapošljava 13 sezonskih vatrogasaca

Na temelju Zaključka o prihvaćanju i financiranju prijedloga pojačanih mjera zaštite od požara u ljetnom razdoblju 2021. godine, gradonačelnik Ivan Bugarin donio je Odluku o sufinanciranju rada sezonskih vatrogasaca.

‘Dobrovoljno vatrogasno društvo Trilj pokriva površinu od 284 kilometra kvadratna. S obzirom na to da su u DVD-u stalno zaposlena 3 vatrogasca, od kojih je jedan duže vrijeme na bolovanju, postoji potreba za zapošljavanjem sezonskih vatrogasaca. Županija splitsko-dalmatinska i županijska Vatrogasna zajednica sufinancirat će pola plaća za 10 sezonskih vatrogasaca, a drugu polovicu plaća sufinancirat će Grad Trilj. Uz to, Grad Trilj je zaposlio još 3 sezonska vatrogasca, kojima će se plaća u cijelosti financirati iz gradskog proračuna, tako da će ovo ljeto na području Trilja, uz dva stalno zaposlena vatrogasca, biti angažirano i 13 sezonskih vatrogasaca’, kazao nam je gradonačelnik Ivan Bugarin.

Dodajmo kako će Grad Trilj sufinancirati plaću sezonskih vatrogasaca u iznosu od 4 tisuće kune bruto po vatrogascu, a sredstava će se DVD-u Trilj isplaćivati u mjesečnim iznosima od 40 tisuća kuna. U isplati plaća za 10 sezonaca s istim iznosom sudjelovat će i Županija, odnosno županijska Vatrogasna zajednica.

Gradonačelnik je dodao kako Grad Trilj konstantno ulaže u opremanje DVD-a, a uskoro se očekuje i otvaranje novog Vatrogasnog Doma. Gradonačelnik je također istaknuo kako je Grad Trilj prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Vatrogasnog doma, njegovim otvaranjem dužan zaposliti još 2 vatrogasca na neodređeno radno vrijeme.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.