#OstanimoOdgovorni

Dječji vrtić pred dobivanjem uporabne dozvole

18.03.2021.
Dječji vrtić pred dobivanjem uporabne dozvole

Godinu i pol dana od polaganja kamena temeljca, nova zgrada dječjeg vrtića i jaslica u Trilju je pred otvaranjem.

Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića i jaslica, procijenjene vrijednosti 9 milijuna 181 tisuću kuna, financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Grad Trilj osigurao je zemljište i troškove projektne dokumentacije te je ostvario pravo na 100 posto maksimalne potpore za troškove izgradnje i opremanja objekta.

Jučer je obavljen tehnički pregled zgrade, koja se nalazi u kompleksu bivše tvornice Cetinka, na kojem Grad Trilj planira gradnju novoga centra Trilja. Prema riječima ravnateljice DV Trilj Ankice Lukić, tijekom tehničkog pregleda su uočeni manji nedostaci, kao što je nedostatak naljepnica na prozorima i slično, a potrebno je ispitati i dva kandelabera u dvorištu zgrade. Na tehničkom pregledu nisu bili predstavnici Hrvatskih voda i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Dječji vrtić pred dobivanjem uporabne dozvole

Dječji vrtić Trilj ima obvezu ukloniti nedostatke u roku od 8 dana, a nakon što to učini županijskom Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport podnijet će zahtjev za izdavanje rješenja o početku obavljanja djelatnosti.

‘Ako se sve bude odvijalo prema planu, novi vrtić svoja vrata djeci će otvoriti tijekom mjeseca travnja. U novu zgradu moći ćemo primiti ukupno 65 djece u cjelodnevni boravak s tim da ćemo imati dvije jasličke grupe. To znači da će Dječji vrtić Trilj, uz sadašnjih 165 djece, uskoro imati upisano oko 230 djece vrtićke i jasličke dobi’, kazala nam je ravnateljica Lukić.

Osim što će omogućiti upis većeg broja djece s područja Grada Trilja u predškolsku ustanovu, otvaranje nove zgrade vrtića doprinijet će i otvaranju novih radnih mjesta.

‘Mi ćemo, sukladno pedagoškim standardima, u novom vrtiću zaposliti još 16 djelatnika i to osam odgojitelja, logoped, pedagog, medicinske sestre, kuharice i spremačice’, kazala nam je ravnateljica Lukić.

Tehničkom pregledu nazočio je i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, koji nam je kazao kako je izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića bio jedan od važnijih projekata Grada Trilja.

‘Izgradnjom nove zgrade dječjeg vrtića, koja će imati sve uvjete za kvalitetan predškolski odgoj, pokazali smo da brinemo o našim najmlađima, jer su oni budućnost našega grada, kao i o mladim obiteljima s djecom, koje su odlučile ostati u svom kraju’, kazao je gradonačelnik Šipić.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.