#OstanimoOdgovorni

Gradu Trilju odobren projekt 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta'

19.11.2020.
Gradu Trilju odobren projekt 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta'

Projekt Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Trilju prijavljen je i odobren za sufinanciranje u okviru Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Građenje reciklažnih dvorišta’, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Projekt uključuje izgradnju i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta na području grada Trilja te provedbu edukativnih i informativnih aktivnosti.

Svrha projekta je povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine svih vrsta otpada, papira, metala, stakla, plastike, tekstila te krupnog, odnosno glomaznog komunalnog otpada na području svih 26 naselja Grada Trilja. Nakon što se potpiše ugovor i odradi postupak javne nabave, početkom iduće godine planira se krenuti s radovima izgradnje.Projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Trilju vrijedan je 3 milijuna 407 tisuća kuna, a u iznosu od 85 posto bit će financiran sredstvima EU fondova, dok ćw preostali dio u iznosu od 15 posto, odnosno 511 tisuća kuna, osigurati Grad Trilj.

projekt Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta

Reciklažno dvorište s 30 kontejnera za odvojeno odlaganje otpada gradit će se na prostoru Gospodarske zone Čaporice, uz Pročistač otpadnih voda, na parceli u vlasništvu Grada Trilja površine oko 3,5 tisuće metara kvadratnih, koja je u potpunosti komunalno opremljena.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.