#OstanimoOdgovorni

Izložba ‘Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’ u Muzeju Triljskog Kraja

16.11.2020.
Izložba ‘Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’ u Muzeju Triljskog Kraja

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u suradnji Muzeja triljskog kraja i Muzeja Domovinskog rata u Splitu, nastala je izložba fotografija ‘Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’ koja javnosti prezentira poznate, kao i neke manje poznate fotografije iz arhive pukovnika Hrvatske vojske Damira Radnića.

Izložene su ukupno 22 fotografije ratnih stradanja grada Vukovara i mjesta Bogdanovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Fotografije prikazuju zbilju i svakodnevnicu branitelja Vukovara 1991. godine; iscrpljenost i umor, ali i vjeru, prijateljstvo te nadu u bolje sutra. Jean-Michel Nicolier, Mladen Amstrong – Grof, Vijoleta Antolić – Vicky, Duško Smek, Jadranko Anić – Antić i mnogi drugi heroji Domovinskog rata prikazani na fotografijama, vječni su podsjetnik na žrtvu koja je podnesena za stvaranje suverene, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Izložba će za javnost biti otvorena u Muzeju triljskog kraja od 17. do 27. studenog te se može pogledati svakim radnim danom od 8 do 16 sati i subotom od 8 do 12 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti održano svečano otvorenje.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.