#OstanimoOdgovorni

Stožer CZ Grada Trilja: Molimo sugrađane da shvate ozbiljnost situacije

27.10.2020.
Stožer CZ Grada Trilja: Molimo sugrađane da shvate ozbiljnost situacije

Jučer s početkom u 18 sati održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Trilja. Prva točka dnevnog reda bila je izvješće s održane koordinacije načelnika Stožera civilne zaštite s područja Cetinske krajine. Izraženo je zadovoljstvo što su predložene mjere sa koordinacije odobrene od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U drugoj točki dnevnog reda raspravljalo se o epidemiološkoj situaciji na području Grada Trilja koja je zabrinjavajuća jer je zabilježeno ukupno 80 zaraženih osoba u posljednjih 15 dana.

Izvješće Stožeru civilne zaštite podnio je i ravnatelj Osnovne škole Trilj, Davor Hrgović istaknuvši da je trenutno virusom COVID-19 zaraženo 5 učenika i 3 djelatnika dok se 92 učenika i 7 djelatnika nalazi u samoizolaciji.

‘Pozivaju se još jednom svi građeni na odgovorno ponašanje, jer pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera sami najbolje čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. Apeliramo na građane da izbjegavaju boravak u zatvorenim objektima u kojima se može očekivati veći broj ljudi, a druženja da svedu na obiteljski krug u skladu s odlukom koja je za područje Cetinskog kraja stupila na snagu. Posebno se apelira na pridržavanje mjera u dane nadolazećeg vikenda i blagdana Svih Svetih. Stožer civilne zaštite Grada Trilja zahvaljuje se građanima koji svakodnevno poštuju propisane mjere, a one koji još nisu svjesni situacije molimo da preporuke i mjere počnu shvaćati ozbiljno kako situacija ne bi izmakla kontroli’, ističu u Stožeru civilne zaštite Grada Trilja.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.