#OstanimoOdgovorni

Stožer CZ Grada Trilja: Budimo odgovorni i poštujmo mjere

09.10.2020.
Stožer CZ Grada Trilja: Budimo odgovorni i poštujmo mjere

Stožer civilne zaštite Grada Trilja uputio je priopćenje za javnost u kojem su pozvali svoje sugrađane da budu odgovorni te da poštuju epidemiološke mjere.

Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije produžena je do 22. listopada 2020. god. Nacionalni Stožer civilne zaštite produžio je trajanje navedene Odluke jer je epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje nepovoljna.

Grad Trilj također u posljednjih nekoliko dana bilježi povećanje broja oboljelih od koronavirusa (COVID -19). Tri učenika i jedna djelatnica Osnovne škole Trilj zaraženi su virusom COVID-19 zbog čega se u samoizolaciji nalaze dva razredna odjeljenja sa ukupno 38 učenika. U samoizolaciji se također nalazi i 5 djelatnika Osnovne škole Trilj.

Epidemiološke službe za sada uspješno obrađuju sve kontakte zaraženih, ali molimo građane da budu svjesni odgovornosti koju svaki pojedinac ima u nastojanju da se spriječi širenje virusa među populacijom. Podsjećamo stoga još jednom na epidemiološke mjere (nošenje maski, dezinfekcija, fizička distanca) i potrebu poštivanja istih kako bi zaštitili vlastito zdravlje i zdravlje svojih sugrađana pogotovo najugroženijih skupina, a to su osobe starije životne dobi i kronični bolesnici.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.