#OstanimoOdgovorni

Stožer CZ grada Trilja: Nema proslave blagdana sv. Mihovila

17.09.2020.
Stožer CZ grada Trilja: Nema proslave blagdana sv. Mihovila

Danas u 10 sati održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite grada Trilja. Povod sjednici je bio nadolazeći blagdan sv. Mihovila i proslava Dana Grada, a sve povezano s epidemiološkom situacijom i rekordnim brojem od pet novooboljelih u jednom danu na području Grada Trilja.

Sjednici su uz članove Stožera civilne zaštite grada Trilja, predvođene načelnikom Stožera Ivanom Bugarinom, prisustvovali i načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Trilja Ivana Živaljić, župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas i ravnatelj Osnovne škole Trilj, Davor Hrgović s obzirom da je virus probio i u Osnovnu školu Trilj te da su dva razredna odjeljenja u samoizolaciji.

Nakon uvodnog pozdrava načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Trilja i načelnika Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, izlaganja ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te rasprave koja je uslijedila od strane svih prisutnih doneseni su sljedeći zaključci:

  • tradicionalni mihovilski sajam uz državnu cestu D-60 i D-220 se neće održati
  • stočni sajam se neće održati
  • usluge posluživanja hrane i pića moći će se pružati samo u postojećim ugostiteljskim objektima, a ne na drugim privatnim i javnim površinama
  • svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja neće se održati
  • svečano misno slavlje za blagdan Sv. Mihovila održat će se na otvorenom bez tradicionalne procesije ulicama Grada
  • Stožer civilne zaštite Grada Trilja u nadolazećem razdoblju pojačano će u suradnji sa Područnim uredom civilne zaštite i Državnim inspektoratom nadzirati provođenje svih epidemioloških mjera pogotovo u ugostiteljskim objektima

O svim aktivnostima i mjerama Stožer civilne zaštite Grada Trilja pravovremeno će informirati građane putem medija.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.