#OstanimoOdgovorni

U cetinskom kraju ukupno zaraženo 37 osoba koronavirusom

17.04.2020.
U cetinskom kraju ukupno zaraženo 37 osoba koronavirusom Photo by Petar Malbaša

Nakon što su danas na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izneseni novi podaci o broju zaraženih koronavirusom u Županiji sagledali smo kakvo je dosadašnje stanje zaraženosti koronavirusom na području Cetinskoga kraja.

Do sada, od COVIDA-19 na području Cetinskog kraja oboljelo je 37 osoba. Gledajući po gradovima i općinama stanje je sljedeće:

Grad Sinj - 20
Grad Trilj - 2
Grad Vrlika - 2
Općina Hrvace - 6
Općina Otok - 4
Općina Dicmo - 3

Do sada je 1 osoba izliječena od koronavirusa i to s područja Sinja. Među zaraženima s cetinskog područja, prema dostupnim podacima, dvije osobe iz Trilja i jedna iz Sinja su korisnici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu i nisu bile u kontaktu sa građanima niti članovima svojih obitelji s područja gdje imaju adresu stanovanja.

Što se tiče Splitsko-dalmatinske županije, s današnjih novih 8 oboljelih, ukupan broj je 393 zaražene osobe koronavirusom.

U tom zbroju cetinski kraj ima udio 9,41% zaraženosti. Taj postotak je približan udjelu Cetinskog kraja u ukupnom broju stanovnika na području Splitsko-dalmatinske županije. Kada se gleda udio Splitsko-dalmatinske županije u broj zaraženih u Hrvatskoj on je 21,66%. Podsjetimo, u Hrvatskoj je do sada zaraženo 1814 osoba.

Iako su novi pokazatelji na svim razinama bolji u pogledu broja zaraženih u odnosu na prethodne dane i dalje se treba pridržavati svih dosad donesenih mjera i uputa Nacionalnog stožera CZ Hrvatske.

Samo odgovornim ponašanjem svake osobe smanjuje se širenje zaraze koronavirusa!

Preuzeto s ferata.hr

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.